Зошто не треба да им верувате на драматичните временски прогнози

Синдром познат како: “руските метеоролози“ предвидуваат поларна зима

Вселената мириса на мртви ѕвезди

А како мирисаат мртви ѕвеезди?

Сталиновиот Фотошоп

Разубавување во стил на СССР

Идеологијата на модерното образование

Пазарот во глобални размери успеа да ги пренасочи целите на образованието кои подразбираа развој на автономна личност, одговорност, интегриран систем на знаење и хуманизам во развој на компетитивни вештини кои имаат за цел лична корист и успех во кариера

За клиториските работи

Знаењето е сила, знаењето е моќ

{{ article.name }}

{{ article.title }}

Што кажува за тебе твојата тетоважа

И каде си сега според тетоважата

15 причини зошто Таравари си заминува од министерството за здравство

#ЧаоТаравари

Есенски моден водич за луѓе кои земаат помалку од 250 евра плата

Напишан од човек кој зема помалку од 250 евра плата

Севернокореец на Денот
Севернокорејка на Денот