Што кажува твоето име за тебе според популарните македонски песни

Никола - На луѓето околу него им се случуваат чудни работи. Можеби е комбинацијата на лаксатив и ЛСД што им ја става во кафето

Тоше - Ех... Љубител на агли од 90 степени, слаб, не доби комплет книги од школото кога заврши осмо затоа што не беше одличен сите години. Од книга, само тоалетна

Дара - Емпатична личност, со проблеми да разликува реалност од фикција. Еднаш повика брза помош поради болна кукла. Денес е на коктели од Дијазепами и Хелекс

Боби - Фин дечко, потенцијално со проблеми со самодовербата поради тоа што нa никому не му е гајле за него како и честото напуштање и тоа што никоја не плаче по него. Поклонитe што им ги подарил му ги враќаат по пошта без да се грижат да бидат барем по препорачана пратка

Марионка - Личи на јапонка. Мали проблеми со идентитетот заради нејзиниот изглед, но откако се запиша на филолошки факултет во Скопје се пронајде и е среќна

Јована, Јованка - Има проблеми со доцнењето поради хобито да седи крај Вардар што влијае на нејзиниот личен живот. Порасната со доминантна мајка која не ја пушта кај либето и таа ќе ги осакати своите деца со желбата за преголема контрола врз нивните животи

Елена - Единица, позната по авангардниот стил на пишување книги од стоење кој е спој на традиционалната литература и алтернативниот израз на творење при што и самиот чин се претвара во своевиден перформанс. Секогаш е предотерана за Илинден

Вера - Жена нонконформист и не се повинува пред опшествените притисоци и дефиниции за што е нормално, слободен дух поради кој е често етикетирана како чудна. Можеби и од таму доаѓа нејзината магнетна привлечност да сé накај себе тера.

Дафина - Своето и здравјето на најблиските го става на пијадесталот на нејзините приоритети. Дури и кога момчето заспива, по што неговиот сон резултира со материјални загуби таа останува смирена и среќна што тој е здрав и жив

Јане - Кротко јагне со бел тен. Мистериозно суштество

Валерија - Полни сте со енергија и често немате време за најблиските што може негативно да се одрази на врската, а другата страна да се чувствува помалку вредно па за да се докаже да добива желба да плива со ајкули

Мите - Добар е со сите иако често се зафркаваат на негова сметка менувајќи му го идентитетот и семејното презиме со глагол што се римува со тупев.

10 видови на Фејсбук постови за првиот училишен ден

Со среќа на сите чинители во образовниот процес

15 причини зошто Таравари си заминува од министерството за здравство

#ЧаоТаравари

Есенски моден водич за луѓе кои земаат помалку од 250 евра плата

Напишан од човек кој зема помалку од 250 евра плата

Севернокореец на Денот
Севернокорејка на Денот