40 работи полоши од работен понеделник

Многумина го мразат понеделникот затоа што се на работа. Некои велат дека всушност не го мразите понеделникот туку го мразите капитализмот. А можеби го мразите и капитализмот и понеделникот... Како и да е има мнооогу работи што се полоши од работен понеделник. За почеток еве 40. Нареден понеделник уште 40.

1. Да беше на работа и во саботата и во неделата

2. Беше на работа и во саботата и во неделата и денес пак си

3. Да те падни последната утакмица шо има коефициент 1.20

4. Да треба да правиш сендивчи во штаб за митингот вечер

5. Новата песна од Елена Ристеска е полоша отколку понеделник во Чернобил

6. Бакнеж од полдалечна баба на свадба додека мустачињата и се наквасени со ракија

7. Топло пиво

8. Новите македонски народни приказни

9. Клавање нови чорапи и газење во вода со нив

10. Може е понеделник ама барем не ни е Трамп претседател

11. Јоко Оно

12. Останата само една лажичка кафе, а продавницата затворена

13. Кога мамурен место вода од фрижидерот ќе извлечеш ракија

14. Seen

15. Искористивте 80% од месечниот интернет. На 7-ми од месецот

16. Растителен кашкавал

17. Промоција на поетска книга со перформанс од авторот

18. Немате доволно средства за да се изврши трансакцијата

19. Комшиите имаат викнато мајстори да реновираат

20. Ти имаш викнато мајстори да реновираш

21. Секој ден во Пробиштип

22. Oва

23. Кога се надеваш дека ќе хефташ, а таа те викнала за Лајонес

24. Пирс на заб

25. Луѓе шо го користат зборот „апропо“

26. Закажан “Мој термин“ во понеделник во 7.40

27. Политичка дебата на социјална мрежа

28. Она мрсното шо останува од месниот нарезак па му додаваш вегета и го јадеш затоа што пред то си испил гајба пиво пред кооперација

29. Маицата на Груевски

30. Секое учество на Среќни луѓе на Вучиќ

31. Гужва во автобус, а до тебе е седнат некој шо непосредно завршил со јадење ќебапи и пиење пиво

32. Секој настан што содржи име на јадење и после тоа име се додава јада. Што во основа и го опишува - јада

33. Смртоносен парацетамол

34. Приказни кои почнуваат со „Во мое време...“

35. Работодавци шо не ти кажуваат ако си одбиен на конкурсот

36. Кој било натпревар од првата македонска фудбалска лига

37. Интернет групите во кои мајките лечат болести со помош на Оџата од Прилеп

38. Луѓе кои имаат само нешто да прашаат на шалтер

39. Луѓе кои ги оставаат овие да поминат преку ред

40. Листава и сајтот воопшто се полоши од кој било понеделник. Евр

Што кажува за тебе твојата тетоважа

И каде си сега според тетоважата

15 причини зошто Таравари си заминува од министерството за здравство

#ЧаоТаравари

Есенски моден водич за луѓе кои земаат помалку од 250 евра плата

Напишан од човек кој зема помалку од 250 евра плата

Севернокореец на Денот
Севернокорејка на Денот