30 новогодишни желби што можеш да ги посакаш и сигурно да ти се остварат во Македонија

Желбите се исполнуваат само треба да знаеш што да посакаш. Ако го посакаш ова сигурно ќе ти се исполни во Македонија.

1. Да не најдеш и оваа година работа

2. Да не одиш и оваа година на одмор

3. Ама да одиш на протест

4. Или контра пртотест зависи од твојата политичка определба

5. Добра дрога

6. Да ти фали еден потпис во 247 документи за тоа да те одбијат

7. Да мутираш од загадениот воздух

8. Да одиш на доктор и докторот да ти дијагностицира дека сѐ ти е од стрес

9. Да чекаш да добиеш в кладилница да имаш за вечера

10. Кога мислиш дека дрогата не може да е подобра таа да стане уште подобра

11. Да ја поминеш цела 2017-та во бесмислени политички дебати на Фејсбук

12. Да ја чекаш пензијата на баба ти да одиш на афтерворк

13. Да аплицираш за бугарски пасош

14. Да купиш нов амортизер. Оти стариот си го сјебал на дупка

15. Да живееш во нереален оптимизам ради дрогата

16. Да му станеш некому жирант

17. Да одиш на пифтијада

18. Да одиш на компиријада

19. Да одиш на костенијада со што веќе си бил на три манифестации кои се раритет во светот, а само педерите од УНЕСКО не ги признаваат

20. Да имаш кул премиер од кои се одушевени и рок ѕвездите

21. Со извршителот да се гледаш почесто отколку со пријателите

22. Да се надеваш дека роднините од Америка или Австралија ќе ти фрлат нешто кога ќе дојдат налето

23. Да се разочараш затоа што роднините од Америка или Австралија ти фрлиле само 10 долари

24. Барем еднаш на слава или именден да ја разглабаш приватизацијата

25. Да слушаш џез по дома

26. Да одиш на викенд во Охрид и да сликаш сметки демек колку е скапо

27. Да споделиш икона за среќа во домот затоа што на друго и веќе не се надеваш

28. Да ја искористиш фразата „Има и полошо“

29. Да се гледаш со блиските на Скајп

30. Да те уништи дрогата

16 наслови од македонските портали кои ги очекуваме за дождот

Уште во далечната 1973-та Баба Ванѓа предвиде дека ако не носиш чадор за време на дожд ќе накиснеш

26 фрази за да уништиш слава или именден

Ако не си ти ќе е некој друг

16 позитивни страни од враќањето на евтината струја

Пишувано на скапа струја

Севернокореец на Денот
Севернокорејка на Денот